Családi bölcsőde

Kétszintes családi házunkat alakítottuk úgy át, hogy immáron 19 éve a Családi Bölcsőde otthonunk része,  amelytől igazán mondhatjuk, hogy „családiasak” vagyunk.

Családi bölcsőde
 
Az 5 fős Karate Kölyök családi bölcsődénk egy 8 fős csoporttal bővült, amelynek neve Karate Picur Családi bölcsőde.

A Karate Kölyök és Karate Picur Családi bölcsődében, 1,5-3-éves korú gyermekek fogadására van lehetőség.

A gyermekekkel foglalkozó felnőtteket ismerve rugalmas átmenetet biztosít bölcsődéből az óvodába.

Célunk

 • hogy biztonságot nyújtó szeretetteljes légkörben foglalkozzunk a gyermekekkel egy olyan nagycsaládot mintázva ahol az anya állandóan jelen van, és minden gyermek számíthat rá.
 • a lelki egészség mellett a testi egészséget is fontosnak tartjuk- ez utóbbit egészséges ételekkel és a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésével kívánjuk megoldani.
 • célunk a személyiség teljes kibontakoztatása, az alapvető emberi és szabadságjogok tiszteletben tartásával családias hangulatban. Koruknak és személyiségüknek megfelelően gondoskodunk a gyermekekről, lehetőség szerint rugalmasan alkalmazkodva a szülők kéréseihez.
 • működési célunk, hogy a szolgáltatást igénybevevő szülők számára lehetővé tegyük, hogy gyermekük biztonságos felügyeletét megoldva munkát vállalhassanak, vagy olyan képzésen vegyenek részt, amely elősegíti elhelyezkedésüket.

A családi bölcsődében történő gondozás előnyei

 • kis csoportlétszám, amely lehetővé teszi az egyénre szabott foglalkozást
 • a különleges bánásmódot igénylő gyermek szükségletei jobban kielégíthetőek
 • a családi körülmények megkönnyítik a kisgyermek számára a szülőtől való elszakadást, előkészítik a későbbi nagyobb gyermekközösséghez való csatlakozást (pl. óvodai közösség)

Miért a Karate Kölyök, Karate Picur Családi Bölcsőde?

 • egészséges sok mozgással kitöltött életmód
 • nagy gyakorlattal rendelkező gondozónő foglalkozik a gyermekekkel
 • vitamindús táplálkozás, friss zöldségekből saját konyhánkban készült, házi készítésű ételek

 

A Karate Kölyök, Karate Picur minőségpolitikája

A Karate Kölyök, Karate Picur családi bölcsőde a gyermekek fejlődésének megfelelő minőségű nevelési, gondozási, higiéniás, biztonsági feltételeknek kíván megfelelni. Itt érzelmileg meleg, biztonságos, egészséges környezetben otthonosan mozgó, eleven eszű, tevékeny emberkék élik boldog, élményekben gazdag gyermekkorukat. Ennek elérése érdekében a Karate Kölyök és Karate Picur szolgáltatója és alkalmazottai közös összefogással arra törekszenek, hogy korrekt, kiszámítható együttműködést alakítsanak ki a szülőkkel, családokkal, partnereikkel és nem utolsó sorban egymással.

 

Nevelőmunkának céljai:

 • egészséges életmód kialakulásának megalapozása: megfelelő életritmust kialakulásának megalapozása, bemutatása a testápolás, a pihenés, a táplálkozás és a mozgás terén
 • szeretetteljes kapcsolatok kialakítása gondozóink és a gyermekek között, illetve a kis közösségünkbe tartozó gyermekekben egymás között is; szeretetteljes, elfogadó, türelmes attitűdünk mintaként szolgál
 • a gyermekek fejlődésének; testi edzettségének kialakítása, fenntartása, egészségük megóvása, szellemi és lelki fejlődésének megfelelő feltételeinek biztosítása: mindennapjaink szerves részét képezik a lehetőség szerint szabadlevegőn végzett mozgásos játékok és egyéb vidám elfoglaltságok

 

A gyermek közösségi életére való felkészítésénél nagyon fontos az együttműködés és kompromisszum készség, a tolerancia és empátia, a megfelelő kommunikáció megtanulása, valamint a másság elfogadása. A szocializáció során célunk érzelmi biztonságot nyújtani a nevelői környezetben, megfelelő empátiás készséggel segíteni a gyermekek beilleszkedését. Az érzelmi neveléssel a gyermek megismerő, kommunikációs és kreatív képességeinek fejlesztése a cél, az életkori és az egyéni sajátosságok figyelembevételével. A gyermekek fejlődését sosem az
„általános elvárásokhoz”, hanem mindig önmagukhoz viszonyítva értékeljük.
A Karate Kölyök és Karate Picur biztosítja a gyerekek bölcsődei ellátását belső szabályzatában előírt keretek között, egy arra alkalmas, a szolgáltatással szemben támasztott kritériumoknak megfelelő ingatlanban, amely a családi házunkban lett kialakítva.
Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek fejlődésének, viselkedésének, mozgásának nyomon követését, mert egyrészt sok esetben már ebben az életkorban megfigyelhetők és korrigálhatók azok az eltérések, amelyek később problémát okozhatnak az óvodában, iskolában. Másrészt támpontot adhatnak azon területek feltérképezésében, ahol a gyermek átlagon felüli érdeklődést, lelkesedést, tehetséget mutat. Fontos, hogy a szülőket minden esetben megalapozott szakmai véleménnyel és támogató hozzáállással tájékoztassuk a felderített észrevételekről vagy problémákról, és a megfelelő szakemberhez irányítsuk segítségért, útmutatásért.

Saját konyhánkban friss zöldségekből, alapanyagokból készült házias ételek fogyasztásával segítjük elő a gyermekek fejlődését , figyelembe véve a korszerű táplálkozást! ( sok zöldség, húsok, főzelékek, levesek, bulgur, kuszkusz,félbarna, teljes kiőrlésű kenyér, péksütemény és a só meg a cukor csak az ízeknek megfelelően, mértékkel .)